17 октября, 2010

Я УКРАЇНЕЦЬ!!!

Сьогодні прочитав на http://ukrportal.org.ua/ слова які мене зворушили і заставили задуматись над вічним


"Я не дуже люблю сало, не ношу вишиванку і не повністю знаю слова нашого гімну. Я не перепливав Дніпра навіть впоперек, і не вмію танцювать гопака. На моєму столі не лежить "Кобзар", а рушники на стіні висять лише в батьків. Моя кров червона, а не жовто-блакитна. Я часом відмінюю "пальто" та "кіно", проте три найважливіші слова я сказав не українською. Я – українець?

Я вболіваю за "Динамо", за Кличків і Клочкову. Я бачив цю землю з ілюмінатора Боїнга, але я повернувся. Мені не потрібні неонові міста та силіконові жінки. Я не житиму там, де вулиці без імен, а люди соромляться назвати свого батька. Я лишуся тут.

Де земля ще не прохолола від вогню, і ще не стерлись на плитах імена нажаль забутих предків. Де дівчата читають у метро та пишуть вірші на парах з теорграматики. Де на грошах поети, а не президенти. Де жартують смішно, а посміхаються щиро. І з серця не викреслити п'яту графу. Я – українець.

Я люблю вузькі вулиці Львова та київські проспекти. Мені стануть рідними безтурботна Одеса, діловий Донецьк та легендарна Полтава. Я не вірю патріотам на трибунах, але вірю патріотам в окопах. Я вірю в цю країну: вірю цьому повітрю – воно тримає купол, цим горам – вони тримають страховку, цим людям – вони тримають слово. Я люблю стук каблучків плиткою Хрещатика, скрип снігу вдома та шурхіт кримської гальки. Мені ніколи не забути української колискової та поцілунку на дев'ятому.

А ще мені часто сниться неосяжне небо та поле пшениці. І мій син народиться тут. Я – українець!"

3 коммент.:

  1. А яка твоя суспільна користь для інших, хто живе поряд із тобою.В цій же україні?

    ОтветитьУдалить
  2. Красиво-то-красиво, але загарбник теж так вважає. Та українець любить свою Землю не лише за її красу, він буде її любити і часи біди та руїни, він не буде тікати "на багаті села" США, Португалії чи Ізраїлю — він буде відбудовувати. Українець не той хто тут народився, чи родив сина-доню, а той в кого Рід Український, Руський, Слов’янський. Якщо негр, жид чи китаєць назве себе українцем — це буде не більше ніж громадянство, паспорт Рід не змінює.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. По першій частині абсолютно згоден, по другій - вважаю що адекватний китаїць, який має за батьківщину Україну, нічим не гірший за пересічного українця, для якого Україна нічого не означає

      Удалить